Tuesday, August 28, 2012

salam aidilfitri :)

ASSALAMUALAIKUM

Sudah lebih seminggu kita menyambut aidilfitri..tapi terasa seperti baru je semalam sambut 1 Syawal..huhu..cepat betul masa berlalu kan?? harini dah 10 Syawal..cemana sambutan lebaran korang? mesti meriah kan? same goes to me!! ;)

Tahun ni adalah giliran raya di kampung suami..malam raya kami memang x dapat nak tidur coz budak2 kampung dok sebok main meriam+mercun..Ya Allah! kuat betol bunyi! asyik terjaga je pastu istighfar tak berenti..dok sebok cakap 'dak2 ni x reti nak tido ke?' huhu..hubby sebelah dah siap peluk(aish! malu!) sebab tanak aku ni terkejut lagi *blushing* ..memang dorang tak berenti ber'meriam dan ber'mercun sehingga jam 7 pagi!!! tegar sungguh! tapi family hubby da bagitau awal2 siang tu,memang takkan dapat tidur tp x sangka lak macam tu rasenye 'takleh tidur' tu..huhu..FYI ni tahun pertama raya pertama di belah suami :) tapi kenangan indah gaklah..sebab unik dan hanya ada susana ni di KAMPUNG sahaja!..kampung korang den tak tahulah ada ke x cenggini kan..hehe.. 'kalo aku dapat budak2 ni,memang aku piat telinga sorang2! ganggu aih!'

Tahun ni pun adalah tahun pertama family hubby beraya bersama2 ngan nenek abah..mean nenek dok umah mak dari sebelum puasa sampai la syawal ni..so meriah dia lain macam cket..hehe..sanak sedara semua berkumpul kat depan umah lepas solat aidilfitri..ramai tuh!!! pic mase ramai2 dtg tu x terambil lak..lupa! haha! mmg cukup meriah sampai nak lek umah omak den potang tu pun x dpt..huhu..ptg raye ke-2 baru dapat lek walaupun jarak antara umah ibu den ngan umah mak hubby dlm 40minit camtu je..sian ibu yer raye ngan adik 3rd ngan adik last..ayah dahlah kojo time raya..adik 2nd pun turn raye umah hubby dia kat sarawak..huhu takpe bu,tahun depan kami semua berkumpul laks! ;)

Meh layan gambo..type panjang2 pun x guna coz korang mesti malas nak baca! kan?! kan?! hahaha!


free style dulu eh!

 ampun dan maaf di pagi Syawal





 iklan ubat gigi jap

tembamnya lah muka aku weh!

nantilah upload gamba lagi..malam dah ni..titon dulu yer ;)

ILAL LIQA'

No comments:

Post a Comment