Tuesday, November 22, 2011

WORDLESS WEDNESDAY





Tuesday, November 15, 2011

BUANG BAYI JELA TAU NYE!!!! HUH!! MARAH AKU!!!

ASSALAMUALAIKUM


-kali ni entry berlainan cket..kenelah ade kelainan kan..x bestlah asik sama jee,,BOSAN! huhu..
actually post ni sy amek dr blog Cik Azizah  dan terpanggil lak nak share kat blog ni..
memang amat geram bila bace berita pasal pembuangan bayi ni! KEJAM! ZALIM! TAK PERIKEMANUSIAN! kalau da x nak anak tu,janganlah buang camtu je..bagi la kat org ke..kan skang da anak rumah perlindungan untuk bayi2 macamtu..letak ctu! nanti aku g amek! heeee...ada tu yang sanggup bunuh pun ada..YA ALLAH! manusia jenis ape la dorang ni ek..bagi je kt aku ni ha! da nak setahun da kawen,lom ade rezeki lagi..siang malam doa nak dapatkan zuriat tapi dorang senang2 je buang..pelik kan,org2 macamni,senang btol mengandung and senang btol bersalin..yang betol2 nak anak,kemain payah..erm tu lah kehendak ALLAH S.W.T nak tunjukkan kita..ok bace berita kat bawah ni ek-


Seorang jururawat tidak menyangka beg kain berbelang merah putih di bawah pokok yang ditemuinya berhampiran kawasan letak kereta di belakang Klinik Kesihatan Bandar Alor Setar, Lebuhraya Darulaman, semalam, mengandungi bayi lelaki baru dilahirkan.

Dalam kejadian kira-kira jam 12 tengah hari itu, bayi dalam keadaan berbungkus dengan tuala mandi berwarna putih itu dipercayai baru empat jam dilahirkan.

Bayi seberat 2.6 kilogram (kg) yang masih bertali pusat itu ditemui jururawat berkenaan yang baru saja meletakkan kenderaan di kawasan itu untuk memulakan tugasannya di klinik.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kota Setar, Superintendan Baharom Abu berkata jururawat itu membuka bungkusan itu dan terkejut apabila mendapati ada bayi lelaki di dalamnya.

“Bayi yang masih bertali pusat itu dipercayai baru empat jam dilahirkan dan mukanya masih kemerahan selain tangannya dihurungi semut. Bayi itu ditemui di bawah pokok berhampiran kawasan letak kereta di belakang Klinik Kesihatan Bandar Alor Setar, Lebuhraya Darulaman, di sini.

“Jururawat itu ternampak beg kain berbelang merah putih di bawah pokok berhampiran yang kelihatan bergerak-gerak sebelum menghampirinya. “Dia mendapati seorang bayi lelaki yang hanya berbungkus dengan tuala mandi berwarna putih di dalam beg berkenaan dan terus membawanya ke klinik sebelum menghubungi pihak polis,”.

kemain comel n putih baby ni..AKU NAK!!!!
femes jap polis ni..heee

- pandai buat,tapi x pandai nak tanggung..ee geram la aku! adik2 kat lua tu janganla ikotkan hati dan persaan sgt..lelaki ni nak main2 je..pastu bile da 'rasa',pastu tau lak korang da mengandung..terus buat tak tau je..ye la,x nak bertanggungjawab..kalo da kapel tu,cepat2la nikah ek..elakkan bende cenggini jadi..huhu-

ILAL LIQA'


Monday, November 14, 2011

KAWAN-KAWAN OPIS

ASSALAMUALAIKUM

pada 28 Oktober 2011, unit tempat aku bekerja anjurkan perhimpunan bulanan..memang setiap bulan kat mane2 bangunan kerajaan,mesti adakan perhimpunan dan kali ni kami yang anjurkan..so far semuanya ok..tema kami PURPLE-LICIOUS hehe..maaflah ek gamba x byk coz ni pun ambil dari fb kawan opis-ni blog die KISAH KAMI-

jom layan gamba yang x seberapa ni hehe



                                ni sebelum event start..besela kalo da nampak camera kan..hehe


                                         aduii..aku masuk choir..tu yg asik tunduk je..malu!!!!!! :p


                                            otai2 dua org kt depan tu mmg sempoi..menari siot!!


                                            event da habes..da x bape nak malu da..hahaha!!!



SALAM SAYANG DARI KAMI KELAB BAUCAR..hahaha!!! bos(yang duduk tgn nk wat 'peace' tu) dan anak-anak buah nya


ape2pun,mmg kami semua happy time ni..kawan2 opis semua gila2 n friendly..aku tak regret resigned keje lama..hehehe(ayat poyo)

ILAL LIQA'