Wednesday, April 20, 2011

PINJAM DARI BLOG CIK ADIK MANIS NI

Fatin Liyana: Sex Determination: "Assalamualaikum Sex determination atau nama melayunya penentuan jantina. Itu adalah tajuk yang aku rasakan sangat sesuai untuk dibincangka..."


cantik die kan..


Sila2 pada org lelaki a.k.a KAUM ADAM untuk membacanye yerh..sangat2 lah berguna utk info korang..also pada yg female,tidak terkecuali..thanx to this cute gal for made this usefull entry..den mmg da tau dari dulu bondo alah ni,tp pado yg tak tau lae,poe la baco kek blog ateh tu ha..SIAN PADA ORG POMPUAN,SELALU DIPERSALAHKAN..TP SEBENARNYE.......


p/s: den koba camni sobab adik beradik den semuo eh POMPUAN..so...LU PK LA SENDIRI..hehehehe...

 

Sunday, April 10, 2011

VCO LAGI DAN LAGI!!!!!

salam semuanya ;) kite jumpe lagi yerk..kali ni sy nk wat entry lagi pasal VCO(Virgin Coconut Oil)..hehe suke na sy ngan produk ni kan? masuk ni da 2 kali entry pasal die..sebab VCO BEST!! saya sendri da cuba n saya da pun rase kesannye..sebelum ni sy hanyalah sebagai pembeli shj..now sy da jd agent :) thanx a lot to kak CPM Honey Nurhaliza coz da beri tunjuk ajar cane nk jd agent,Alhamdulillah :)

ok kengkawan,yg sy gune skang adalah VCO..soft gel yg amat baik utk muka n kesihatan dlmn..byk sgt kebaikannye n korang leh tgk kt link kak CPM tuh yerh :) malas nk repeat bebanyak kt cni..hehehehe..
sy nk share experience sy cket ek..sy da gune dr bulan 1 2011..secara jujur,mmg sy pernah TERSKIP ambil..sy TERLUPE!!! itulah penyakit sy ni..huhu..pastu sy tanye kak cpm xpe ke klo terskip ni..n die kate ok je tp jgn kerap sgt lupe mkn..huhu apelah sy ni kan???..mmg jerawat ade naik,tp jgn risau tuan2 dan puan2 yerh..ngan slalu mkn vco,akan cepatlah kecut :) best kan?..skang jerawat sy da makin kurang..bintik2 putih kt idung pun da makin berkurang..SYUKRAN YA ALLAH..

yeah! ni lah prouduk nye kengkawan..VCO sangat berbaloi2 yerh:)


kengkawan, ada lagi produk dr catalyst ni yg amat berbaloi iaitu COLLAGEN..sy x pernah lagi mencuba yg ni n harap nti sy akan try,insyaallah coz vco nie sy x puas lagi nk gune..hehe..nk lagi cantik n sehat,bolehlah amek skali ngan collagen nie..ok kengakawan,once sy da try n ade kesan..sy akan citer lagi yerh..PROMISE!!! :) 

ni lah die COLLAGEN..nak try! nak try!

kengkawan semua,da ramai yg cuba n ramai da berpuas ati ngan hasilnya..korang x nak try gak ke? mehla cuba 1 n rase sendri perbezaan kulit anda dlu n skang..hehe

VCO
HARGA SEBOTOL=RM39.90
POS LAJU=RM7

kalo kengkawan nk beli lebih dr 3,free postage! :)



ok, ni lagi pic sy yg terkini.. meh tgk meh!



dua gambar di atas baru je amek arini (10 apr 2011) 





nie muka least makeup..hehe..


so kengkawan sekalian..aper lagi mehla order ngan saya..sy JAMIN KORANG MESTI PUAS HATI PUNYERRRRR!! 


Friday, April 1, 2011

my 1st nephew

SALAM SEMUA!!!!..wah! skang aku da makin aktif ber blog..hehe! tahniah pada diriku sendri..hehehe..mase skang da byk kan..keje pun rileks..tu yg senang nk update ;)

wat mase ni aku tgh tgu MAHARAJA LAWAK kat ASTRO PRIMA..countdown time=5mins more to go..hehe..mestila nk tengok JOZAN!!!..yg lain erm nk tengok jugaklah..heh..EH! NI SEMUA BUKAN SY NK CERITA SEBENARNYE!!!!...................

tanggal 26 Mac 2011,lahirlah seorang putera ke bumi yg nyata..nama diberi AMEER AR-RAYYAN..ha! anak sape ye!! ya! beliau adalah anak den!..eh ANAK BUAH den!! hehe..cucu sulung DZULKEFLI dan FATILAH(ni namo parents den yo!)..anak adik aku..huhu adik aku da beranak..bilola turn den ni???...soklan tu digantung sekarang kerana jawapannya lom pasti lagi..hehe..nama penuh anak buah aku nie AMEER AR-RAYYAN BIN ASWANDI..adik aku kawen awal setahun dr aku..hehe langkah bendul ;p

yg semestinya,aku pun tumpang gembira ngan kelahiran ni..yelah,da dpt darjat da aku skang ha! darjat MAKLONG..hehe..anak buah lelaki lak tu..adik beradik aku ni semua pompuan..so korang bayangkanlah betapa gumbiranya seisi keluarga bile baby sulung lelaki ni keluar..hehe..


time ni baru je beberape jam(aku x igt!!) kua dr labour room Hosp.Serdang..merah lagi..tp mata die bulat je tau!selalu aku tgk baby mesti bkak cket je mate tp die ni nmpk penuh anak mata die..dasyattt!! hehe
ikot mummy die la tu..hehehe(adik aku mate beso!)

alaa aku x amek byk gamba..nie je angle plg best..lain x jd..huhu..mgu depan die nk lek cairo da..huhu..bapaknye koje sane..anak bini konola ngangkut skali kan..kalo leh,nak je ia si ameer ni tinggal je cni..leh kitorang jage..kihkihkih!!! ;p

ape2 pun,semoga adik aku-nurul ummi- menjalani pantangnye dengan jayanye yerh! hehe..nti along bwk lek kfc,pizza,mcd kt umah ibu..ko tgk jelah kami mkn ye! hahahaha!!!

oklah..till here..c u again next time...

daaaaaaa!!!!!

wassalam