Monday, October 31, 2011

HALAL?? HARAM??

agak galak gak aku update skang ek..ni namanya mood nk menype telah dtg lagi! hooyeayy! arap2 adela yang sudi menjengah blogku yg x seberapa ni ha huhu..

                      
                                                         ribena                                     prego
                                                                                   

oklah entry kalo ni mengenai HALAL..y halal? ye sebab kita sebgai umat Islam mesti tahu bende ni..sebab kita nak apa yang masuk dlm bdn kita ni diberkati oleh ALLAH S.W.T
skang ni mcm2 denga ada produk yang dikatakan tak halal..kita ni bertauliah ke nak jatuh hukum?da check ngan orang2 yang lebih arif dan tahu?jgn memandai kuakan kenyataan yang boleh menggangu gugat kesejahteraan kita(apela aku merepek ni!).

bagi diri aku ni (eh sekejap entry ade sy,sekejap aku..aduii lantakla yer! hehe) kita takleh nak percaya sangat.kene rujuk pada yang pakar terlebih dahulu.sebagai contoh aku pernah dengar produk RIBENA dan PREGO ni tak halal!!! tapi jgn cepat melatah ye dik non! kita kan boleh rujuk kat website JAKIM HALAL MALAYSIA

ok sebagai contoh,aku tampal kt entry ni bukti dari site JAKIM tu,ribena dan prego ni halal..kalo korang x puas hati,leh klik kt link atas tu then check sendri ye..

ok ni PREGO




ha kau! sekali 3 pics utk RIBENA..ade page ke-2 tu,tp malaslah aku nk tampal cni.korang search sendri la ye..hehe

So ade keraguan lagi x? kalo masih ada,contactla org yang berkenaan k..jgn main serkap jarang je..skang media senang2 je publish halal haram ni..biar org yg bertanggungjawab yang tentukan ok!!

Wednesday, October 26, 2011

PRODUK YANG SANGAT2 BEST!

ASSALAMUALAIKUM

Apa khabar semua? hope semuanya sehat belaka lah ye..oklah kita straight to the point..as u know,sy ni AGENT kepada produk keluaran CATALYST..and sy amat sayangkan produk ni lbh2 lagi VCO dan COLLAGEN..jujur sy katakan,as a agent,sy sendri pun jarang2 guna COLLAGEN ni tp VCO mmg xleh rengganglah..mesti amek punya..hehe..VCO amat baik utk stabilkan metabolisme and kembalikan tenaga kita..x caye? so kene cuba sendiri yer :)

oklah hari ni sy nak bercakap mengenai satu lagi produk tp ni bukan keluaran catalyst..satu produk yang sy guna jugak utk harian and baru 20hari(siap kira tu!hehe) guna produk ni dan mmg sy amat suka sangat2! tapi die untuk kegunaan luaran sahaja ye mean sapu kat muka..bau pun wangiiiiii ;)

presenting...

VITAMIN E SOFTGEL COLLAGEN



kebaikan :
              - mendapatkan semula ketegangan kulit, menghasilkan semula tisu kulit
                keanjalan dan kelembutan kulit mukamengurangkan kedutan halus, stretch 
                mark, pemulihan parutmencerahkan dan meremajakan sel-sel kulit yang
                kusam.


inilah die dealer vitamin e tu :)


Serius collagen ni mmg terbukti berkesan coz bekas jerawat and muka jd lembut je..sebotol ade 10 biji dan hara die rm25..mahal? mmg agak mahal coz ia adalah sejenis serum..tapi berbaloi-baloi2! produk ni dari SWITZERLAND dan jgn risau takde side effect ye dan sesuai utk semua jenis kulit..dan yang paling PENTING ia HALAL dan lulus KKM..sy bukanlah agent produk ni,sy hanyalah pengguna baru sahaja dan nak kongsikan pada korang semua :)

So inilah antara produk2 yang sy guna..tapi setia pada VCO yer..jgn ingat sy dah lupakan VCO tau! korang nak try vco lehlah emel sy faizura_is@hotmail.com. Kalau nk try vitamin e softgel collagen ni pun leh gak ;)

oklah till we meet again..thanx pada yang sudi jenguk blog ni :)

ILAL LIQA'




Monday, October 17, 2011

DULU DAN SEKARANG


ASSALAMUALAIKUM



AKU YANG DULU


DAN






AKU YANG SEKARANG


rase2 ade x beza? haha takde?! baguslah korang ni nak sedapkan ati aku..yang kate ade tu  tang mane yang beza? hehe aku tau skang aku da makin berisi lepas kawen..

tu je..hahaha!!!!

ILAL LIQA'

Tuesday, October 4, 2011

ARTIS MASUK KAMPUNG

ASSALAMUALAIKUM

ha! x jawab dosa tau! hehe..ok ni entry tunggu time nak punch out thehehehehe!!



hujung minggu lepas,kampung my hubby kt KAMPUNG BANGKONG (korang tau x tempat ni? confirm x tau! hehe) diserang oleh makhluk..... CER TEKA! CER TEKA MAKHLUK APE!!!!

waaaa! aku ni mcm bebudakla nak suh korang main teka2 lak..huhu..alaa bukan diserang oleh ape2 yang korang pikirkan tu yer..hehe..diserang oleh ARTIS2 TEMPATAN..hehe saje wat gimik :p

memula mak hubby bgtau 2 hari sebelum tu,ade artis nk homestay kt umah mak..bile tanye mak siapa artis tu,mak sendiri pun tak tahu..yang manage kan homestay tu pun saje je nk wat suprise kat mak..hampeh je! hehe..nak suh kitorang semua ni tertunggu2 laa(mmg tunggu pun! hehe)

kebetulan malam sebelum dorang dtg,aku n hubby tdo umah mak..lepas anta adik hubby lek,malas lak nk patah lek umah even setengah jam je pon perjalanan..da malam kan,so terus jela tido sane..

so,korang tengok jelah gamba2 ni yerh..oh ye,artis yang homestay kat umah mak ialah IQRAM DINZLY,SHABI(nie penyanyi,die group ngan adam af tu,aku pun xtau sebenarnye! hehe) dan SYED ALI..pada yang x kenal dorang,sila la google imej..hehe..gamba x banyak coz mase ni amek lepas celebrate birthday IQRAM DINZLY..birtday die 29september tp kami celebrate awal coz mesttila x jumpe lagi lepas ni kot..pics selebihnye kat camera adik ipo..




dorang ni memang gila2 n best! lagi2 IQRAM DINZLY so sporting..siap tolong lagi kat dapo..

haha! kecik je kek utk iqram..sorryla ye bro..bajet pun ciput haje :p dorang semua lek keesokkan harinya dan aku n hubby da lek pun time tu..so x sempatla nak jumpe n peluk2 cium bagai(NAN HADOO!! HEHE)
UTK GADIS2 DI LUAR SANE,CIK ABAG KITA IQRAM NI SINGLE LAGI..SO KALO NAK TRY NGAYAT SILAKANLAH..HEHE..syed ali and shabi aku x sure coz x tanye lak..hehe..

so ni jelah kot..gamba cket je kan?huhu sorrylah yerh..mood nak berblog da xde skang ni..nak kene mood tu datang lek,baru ade semangat :p

ILAL LIQA'