Tuesday, August 14, 2012

PERSIAPAN HARI LEBARAN

ASSALAMUALAIKUM

dalam sedar tak sedar, tinggal 3 hari je lagi kita berpuasa..ahad ni dah raya..kejap betul masa berlalu..rase macam baru je minggu lepas start puasa..ni alih2 da nak dtg da bulan Syawal..huhu syaitan mesti tak sabar2 nak lepas dari ikatan, nak ganggu umat2 nabi Muhammad ni lagi..tak bestnye!!!

tapi dalam tak best tu, baju raya da 3 pasang! warna biru turquise(ye kot warnanya),pink polkadot hitam dan putih polkadot hijau..kemain ko! sampai 2 polkadot!..hehe..cuma 2 je beli, 1 lagi buat..yang buat tu polkadot hijau tu lah..ni pun lom dapat lagi..tak taulah sempat ke tak makcik tu siapkan coz time anta dulu pun masa tengah2 Ramadhan..kalo tak dapat siap pun takpelah..pakai lepas raya pun ok je..hehe..pic baju akan di update entry lain selepas beraye nanti..heh heh


grr! sodap eh! (tapi ni bukan den boli..curik kt google..hehe)

Kuih raya pun macam biaselah..macam tahun2 lepas gak..kuih tuding..hehehe..tuding je mane yang nak, so siaplah kuih itu..cuma tahun ni bajet cketlah coz ade 6 jenis aje pun..taknak banyak2 coz nanti tak abes plak..lagipun persiapan raya kami suami isteri pun biasa2 je..sekadar yang mampu..rumah pun dok sewa je,so takdelah nak hias bagai..cukup hanya kemas mana yang patut..langsir pun pakai tahun lepas..cuci then pakai balik..hehe..soooo jimat kan?! ;)

Tahun ni giliran raya kampung suami..jauh tu! JB ok! tapi tak lalu tol pun..hehe..JB=Jalan Bonon..hahaha! kat mane tempat tu? dekat selangor a.k.a sepang..kampung melayu jawa..suami den orang jowo yo! orak tau ngomong jowo,silalah diam ok! hehehe..dekat ajelah! dari umah kami dalam 40 minit cenggitulah..hehe..sori saya da menipu korang di bulan baik ni..tak baik btol! huhu..tapi raya ke-empat saya dah start keje..amik cuti 1 hari je..cuti da tinggal cket..so nak kene bajet coz bulan Dec nak cuti lama..hehehe ;p

setakat ini ajelah yang mampu..azan Zohor pun dah berkumandang..tandanya.. 'Gi solat lah Faizura oii!'..hehe kita jumpa lagi lepas raye nanti ok..Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf Zahir dan Batin :)

curik gak dari google coz kad sendiri lom nak wat lagi..hehe

ILAL LIQA'








No comments:

Post a Comment