Thursday, May 9, 2013

MAY SUDAH DATANG



I AM 36WEEKS AND 6DAYS PREGNANCY!! esok masuk 37minggu..Ya Allah cepatnya mase berlalu..skang tunggu mase je ni..baby,jgn kua awl sgt ye..mummy amek cuti 20hb ni..hehehe..tak sabarnye nak tunggu anak sulung saya ni! baba kamu lagi la excited! baju2 kamu da siap dlm beg utk bwk gi hospital nti..sampai baju n kelengkapan mummy terlupa..hehe..takpelah..yg penting kelengkapan baby kan..mummy bwk ape yg ade je nanti ;)

Sepanjang kehamilan ni Alhamdulillah mummy tak mintak benda yang pelik2..makanan pun yang masih boleh diterima akal lagi..ceklat,kek n yang manis2 mummy tak boleh elak..kamu suka ye baby? mummy ni da la ade diebetes..nasib baiklah bacaan bsp mummy tak tinggi sgt..kalo tak,kene cucuk insulin lak nanti..huhu..btw,kejang otot@simpul biawak selalu sgt mummy kene..lagi2 time nak bangun dari tido..menggeliat sampai sakit kat otot kaki..gi klinik doctor bagi ubat sapu dan pil kalsium..Alhamdulillah skang dah takde kene lagi kejang2 tu :)

baru2 ni gi kat pekan salak ngan ibu..nak beli susu kambing fresh..mulanya memanglah taknak sebab daging kambing pun den tak makan! ni apetah lagi susunya! mesti bau hamis lagi kuatla kan?? huhu..tapi tidak sama sekali..comel je botol dia..sejuk lagi..ibu cakap minum mase sejuk..esoknye tu baru bukak sebotol..oh ye..mummy beli 2 botol je..ibu suh try amek 2 dulu..then minumlah,memang ade bau cket tp bila da dlm perut da takde bau pape..sedap!! selang 2 hari minum lagi botol last..utk baby kan..harap2 baby tak kena kuning la ye sayang..tapi adik mummy lak tak bagi minum banyak sgt..katanya takot baby panas dlm perut..yeke?huhu..

sebijik macam ni lah upe susu tu..sedappp!!

next week kene gi hospital serdang..reffer ngan doc sane coz mummy ade diebetes..Alhamdulillah xdelah teruk sgt cuma On Diet Control je..tp kekadang terlepas gak bacaan dia..naik mencanak sampai 7.7..huhu..sorri ye baby..oklah,mummy nk rehat dulu..baby pun dari tadi asik tendang2 perut mummy..kadang rase geli,rase sakit pun ade gak..takpelah,janji baby sihat kat dalam kan..In syaa Allah :)

In syaa Allah next entry maybe lepas baby kua..itupun bergantung kpd kerajinan diriku ini nak me nype..hehe..SALAM JUMAAT SEMUA..

ILAL LIQA'