Monday, July 2, 2012

HIDRATKAN DIRI ANDA DI BULAN RAMADHAN INI!

Salam Semua..

Agak lama tak update. Perangai malas nak type tu datang lagi.teruk kan!

Dah masuk bulan Julai.tak lama lagi masuk Ramadhan Al Karim.Bulan yang penuh keberkatan dan segala amalan diterima ALLAH SWT,Insyaallah.dah tak sabar nak jumpa bulan puasa ni :)

So, persediaan berpuasa dah cukup? mental dan fizikial? heh mesti terfikir nape plak nak ready semua tu? sebab bila kita berpuasa, badan kita akan kekurangan air,zat2 semua tu.korang semua dah ready ke bekalan untuk badan korang? bekalan ape ek? okeh meh sini den nak cito..hehehe

Selalunya bila kita berpuasa,kat tempat keje ke sekolah ke or mane-mane jelah mesti kita akan rase penat,cepat mengantok,malas dan seangkatan dgnnya kan? sebab ape? oksigen x sampai sepenuhnya ke otak dan sebab tu gaklah kita cepat mengantuk. Ape kate korang semua try VC(Virgin Coconut Oil) atau Minyak Kelapa Dara dlm bahasa melayu :) banyak sangat khasiat dia selain membantu stabilkan metabolisme badan,mengurangkan rasa mengantok dan lemah2 otot,menambahkan tenaga sewaktu bekerja,menambahkan tumpuan di dalam kelas/kerja dan macam2 lagi. Paling best takde pantang larang gunakan dia..MELAINKAN orang yang ade hidap kencing manis coz orang mcm ni kene kurangkan pengambilan protein kan? tetpai vco mempunyai banyak protein..hanya golongan itu TIDAK digalakkan mengambil VCO..

Cara makan mudah je..disebabkan dia dalam bentuk softgel so senanglah korang nak telan..even budak kecik 8 tahun pun leh amek vco ni tau! :) amek 2 kali sehari pagi dan malam..seeloknya diambil selepas sarapan dan selepas jam 10 malam sebab masa ni lah baru vco tu bertindak ke atas badan kita..

Ibu-ibu hamil/lepas bersalin amatlah digalakkan mengambil vco bagi mengelakkan risiko baby terkena demam kuning..

okeh dah paham? kalau ade pertanyaan boleh komen kat post ni k..harga sebotol adalah RM39.90 dan dari 1Julai sehinggalah tamat Ramadhan,tiada caj pos..FREE POSTAGE!..

Selain dari vco, saya ada juga jual PURE VCO(liquid),COLLAGEN,MEXOREA,FEMME VITA,MEN VITA,FIBRE DRINK,HAIR TREATMENT,HAIR REVITALIZER..boleh pre-order dulu :)

SENARAI HARGA

vco/pure vco :  RM39.90/sabah&sarawak RM43.90
collagen :  RM59.90/sabah&sarawak RM65.90
mexorea : RM40.00/sabah&sarawak RM45.00
femme vitta : RM45.00/sabah&sarawak RM50.00
men vita : RM45.00/sabah&sarawak RM50.00
fibre drink : RM59.90/sabah&sarawak RM65.90
hair treatment : RM39.90/sabah&sarawak RM43.90
hair revitalizer : RM39.90/sabah&sarawak RM43.90

sebarang pertanyaan lebih lanjut,emel kepada faizura_is@hotmail.com

..JANGAN BIARKAN BADAN ANDA KEKURANGAN TENAGA DI SEPANJANG BULAN RAMADHAN INI..