Saturday, August 27, 2011

Saya Join Cabutan Bertuah Kaspersky 2012

ASSALAMUALAIKUM

hari ni for the 1st time sy try join contest..slalu tgk blogger lain wat contest and ramai yang join
tp hati ni x tergerak lak nk sertai skali..hehe..ntah nape tetibe contest ni aku rase nk join..
so check it out!



yezza! ni lah contest nye!  pada sesape nak try join,g klik gamba atas tu ek :)
and letak gak banner die

ads


rase2 leh menang x? haha! jawapanya 50-50 ler! 
saje join utk mengisi masa lapang yg ade ni (cewahh!)

rase nak tag :


ok DONE! hope dapat menang (wekk!) n korang pun akan menang gak(hehe)

ILAL LIQA'

Thursday, August 18, 2011

MERCUN OH! MERCUN

ASSALAMUALAIKUM

SELAMAT BERPUASA semua! walaupun aku tau korang mesti skang tgh mood nk raye kn? almaklumlah tinggal seminggu lebih je lagi puasa,tapi jangan sampai sebuk nk wat persiapan raya,puasa di abaikan..ish3! x elok tu! ALLAH MARAH NANTI! (slalu kate kt dak2 kecik yg x nak pose..hehe)..

korang ade g sembahyang terawih tak ni? TAKDE?! laa nape nye? bagus tu coz bulan ramadhan je ade terawih..bulan lain takde..kan ke special tu..even aku x wat kt surau/masjid,tapi ade jugak wat kat umah..solat ngan ibu n adik2..banyak PAHALA tu...

okeh ni nk cakap pasal RAYA dan MERCUN..hermm sinonim kan? bile nk raya je,mesti nk ade mercun..kenapa?sebab x meriah kalo mercun takde..x meriah x denga bunyi kebabom! tu..huhu..mase dulu mmg aku slalu sgt main mercun/bunga api..skang stok susah woo nk dpt! kalo ade pun yab=ng jual,mesti dorang sorok2..takot kene TANGKAP!..hehe..takdelaa,aku takot da main mercun ni coz skang kan da byk cite pasal putus tangan la,putus kaki,ilang jari tangan,ilang jari kak..kepala pecah pun ade tau! MASYAALLAH! ngeri siot! x sanggup nak tengok lama2 gamba tu..klo korang nk tengok,g google image
'MERCUN'..mesti kua punye! huhu mintak kita semua dijauhkan ye..jage2 lah diri anda..nanti ada plak yg meratap time raya..kan ke x best mcmtu..

yang aku tau mercun satu ni bunyi die mmg kuat gile..aku sendri pun x berani nak main..tapi x ingatlak mase kocik2 dulu ado main ke tak..entahlaa..lupo da den! hehe..

(pic dari google)

ha yang ni lah upenye! kecik aje tapi bunyi YA ALLAH! kalah ekzos turbo kete laki den! hehe..amatlah baya bende ni..korang semua TOLONG la sesangat jgn main mercun ok!!!!

(pic dari google)


 ni lak mercun pop..ala yang baling ke tanah/lantai,nanti mesti kua bunyi 'POP'..kalo bunyi lain korang sendri tukala nama die ye..hehe..yang ni bagi aku kurang bahaya..kalo kene kaki pun x sakit sgt,mcm kene gigit semut api..tapi untuk kanak-kanak,AMATLA BAHAYA ye! watnye nti dorang g letak kt tangan,pastu tepuk? ha sudah!! aku x taula mcm mane jadinye..

wat ever pun mercun yang ada kt lua tu,korang jangan lah try! aku takot betol tengok berita pasal kesan main mercun ni..yang hairannya,tiap2 tahun mesti ade kes..perasan tak?tak serik betol lah!..

kalo aku terjumpa la sesape terkene serpihan mercun tu,aku nak cakap macam ni..'HA TU LA! MAIN LAGI..MESTI TAK SAKIT KAN? G LA MAIN LAGI!'..hehe agak2 dorang just diam dengo aku cakap or terus tampa aku? option ke-2 kot jawapanya..hahaha!!!

so guys,jage diri masing2 k..ingat orang tersayang..lagi2 da dekat nak raye ni! huwaa!! tetiba rindu kt ibu even umah x sampai sejengkal!! kehkehkeh!!!

(pic dari google)
-BAPAK BESO MERCUN TU BANG OIII!!-

ILAL LIQA'




Thursday, August 4, 2011

4rd DAY RAMADHAN YA KARIM

ASSALAMULAIKUM

harini genaplah 4 hari umat ISLAM seluruh dunia berpuasa..ada yg da ponteng ke? ish x baik tau! pada yg BERSEBAB tu (ehem! ditekankan pada kaum WANITA/PEREMPUAN sahaja ye!) tu dimaafkan tp jgn lak lupe ganti nanti..hehe..pada diri sendiri,ALHAMDULILLAH belum ada yg tinggal lagi..harap2 takkan ada lah! (nak pregnant! nak pregnant! huhu)..insyaallah kan2 :)

terkenang balik masa kecik2 dulu zaman hingusan lagi selalu ponteng2 pose..kt umah ye2 je bangun sahur.tp bile kt skola nmpk dak2 cina n india tgh makan,hati jf x keruan,mata da pandang2..hehe..pastu apa lagi..konon2 beli ais batu nk ilangkan panas badan..tp alih2 masuk dlm mulut daa! haha..jahat na time tu ek! eh nakal la! belum baligh lagi..xde dosa..wekk! hehee..kalo time nk berbuka tu,kita la yg paling awal dok kt kerusi..tunggu azan..time tu suke sgt minum air ICE CREAM SODA..tp nape la ni ssh na nk jumpe air tu ek..herm..curius..beli ngan ayah kt kdai..lek umah adik tdo lg..nyorokkan air tu dulu kt blakang tv..haha! so funny! pastu bile adik bangun je..tergopoh2 la kite ni g kt tv tu..takot2 adik nampak(sebenarnye takkan nampak punye! tapi takot kene amek)..pastu terus minum..adik nampak(adik mase tu rasenye 6thn kot n x pose) pe lagi..die pun nak..so terjadila acara rebut-rebutan..hehe..ayah terdengar n nampak kitorang tgh minum..po lagi,marah la dio! cakap tak sempat2 azan,da buke dulu...hehehe..so teruk la!

skang ni tidak lagi..da akil baligh..da matang..da semua2nyelah..so xleh la wat perangai mcm dulu2 tu..kang x pasal2 kene sebat! hehe..tapi mmg lucu bile terkenangkan zaman kanak2..kalaula bole undur balik masa kan?..

so kengkawan! harap semuanya dapatla cukupkan sebulan pusa yeh! lagi2 KAUM LELAKI tu..jgn gatal2 lak nak kate 'I UZUR LA' 'I MIGRAIN LA' 'I ADE GASTRIK..KENE MKN GAK IKUT TIME'...poodaaah! tu semua lame excuses ok! pada yg gastrik tu,sebenarnye ngan puasa lah ubat die tau! nk kongsi cket,mase arwah atuk aku masih idop dulu n die tgh sakit teruk tp still die mampu puasa penuh tau! katenye 'RUGILAH PONTENG'...arwah atuk aku time tu umo da 80tahun lebih! so anggap ni sebagai iktibar n pengajaran pada semua..kita yg sihat ni jangan lak memandai kate sakit tu la ini la..kang sakit betul2 baru padan muka! huh! marah sungguh aku ni!

oklah sampai cni je..korang buke ape harini? hubby aku keje malam so aku berbuka kt umah ibu aku kang..hehe..SELAMAT BERPUASA SEMUA! n SELAMAT BERBUKA karang tau! area SEPANG waktu berbuka around 7.30pm :)

(pic from google)

BERDOA PADA BULAN RAMADHAN MUDAH DIPERKENANKAN ALLAH S.W.T INSYAALAH..


 
ilal liqa'

Monday, August 1, 2011

PROMOSI SEMPENA RAMADHAN

ASSALAMUALAIKUM
selamat berpuasa kawan-kawan ;)
ni baru 1st day pose,jgn monteng lak lepas2 ni ye..hehe
ape kate nk tambah tenaga sambil amek supplement tambahan utk badan tu,meh try VCO atau COLLAGEN dari CATALYST ni

PROMOSI SEMPENA RAMADHAN AL-MUBARAK


original price = rm39.90
sale price = rm36 only



original price = rm59.90
sale price = rm56 only

buy 4 or more = FREE POSTAGE!

so ape lagi? cepat2 order yerh..promosi sah sehingga akhir ramadhan

sama-sama cantik pada EIDULFITRI nanti :)


ILAL LIQA'