Monday, August 6, 2012

~DUGAAN~

ASSALAMUALAIKUM

Salam Ramadhan semua..first entry di bulan puasa ni..agak terlambat gaklah nak wish kan..hehe..harap jangan ada yang ponteng puasa EXCEPT! kaum hawa..pepaham ajelah yer.. ;p

ok ni nak cite cket dugaan2 bulan puasa yang dah terjadi pada sy dan suami pada tahun ini(ayat mesti kene skema!)..1st dugaan kami untuk dapatkan cahayamata masih belum ada lagi,tapi tu takpelah.Rezeki ALLAH akan ada bila2 masa saje kan..boleh usaha lagi..hehe..

2nd dugaan kereta comelku naza suria yang problem kat drive shell(x taulah betul ke x ejaannya,da husband yg bgtau cenggitu)..kat tayar dua2 belah depan..bila drive kereta,akan rase bergegar bila bawak dlm 0-70km/j..lpastu baru rase ok..sebelah je anggaran kos rm3rat+..huhu..maknenye kene sediakan rm7rat camtulah untuk repair dua2 skali :(

3rd dugaan rumah sewa kami yang dilanda banjir malam sabtu hari tu! tapi bukan semua kene air..kat ruang makan n bilik tidur aje TAPI! bilik tidur kami paling teruk coz air bertakung sampai buku lali! huhu..ni semua disebabkan tangki air bocor..dan melimpahkan kat atas siling..terkejut gila kami coz siang tu kami xde kat umah..g berbuka kat umah mak husband..balik malam tu je da terdengar bunyi air melimpah..sampai nk dekat kul 1 jugaklah bersihkan semua..pagi ahad tu plak siling kat tempat bocor tu jatuh! aduhai 1 musibah lagi! nasibla dapat suami yg x cepat marah..tapi aku lak yg asik membebel..hehe..rumah ni baru je lagi siap..x sampai pun 3 tahun..kami duduk lak x sampai pun 2 tahun,tp da mcm2 yg rosak..dugaan betul..sabar..sabar..

masa ni air masih lagi menitik..lantai masih lagi basah..siling plak jatuh..


ni la rupanya bila siling tu da jatuh..huhu..masak2!

Dugaan tu akan datang kat kita bila2 masa je..tak kira tempat n waktu..cuma kene sedia mental n fizikal..Alhamdulillah aku dikurniakan suami yg leh tahan sabar perangainya..jadi aku yang kurang sabar ni kenelah ikut rentak dia..nasib jgaklah ni bukan umah kami beli,hanya umah sewa..yang paling pening kepala,mestilah owner umah kan..kitorang boleh rilex lg cuma rase cuak tu memang ade..takut2 tangki air tu plak yg jatuh! huhu janganlah ye! tunggu kitorang pindah umah baru dlu..nak jatuh tu,jatuhlah! hahaha!

iklan jap~~
FREE POSTAGE untuk produk Catalyst still lg valid sampai habis Ramadhan..jom grab mane yg anda berkenan..nak kulit cantik kenelah spend cket duit tu..bukan mahal sgt pun :)


No comments:

Post a Comment