Thursday, January 26, 2012

BEBEL SORANG-SORANG

ASSALAMUALAIKUM

bersawang bagai da blog aku ni..langsung x terjaga..huhu..aku pun da jarang sgt jenguk..aku sendiri x tau kenapa..kemalasan kemelandaan betol! tapi rajin je jenguk blog2 orang lain..blog sendiri terabai..sian ko kan blog..x ptot aku wat ko camni..*aduii mereng dah aku!

ok tahun 2012 lame dah menjengah..da masuk 26 hari..oh yea! HAPPY BIRTHDAY to my 2nd sis,Nurul Ummi..birthdaynya semalam,25 Jan..tp die x de kat M'sia ni..dok Cairo ngan husband n little rayyan die..xpelah,nanti ko lek,kita sambutlah kat sini(tapi ko yang belanja! haha)..erm amacam life korang semua utk thn baru ni?azam thn lepas da tercapai ke?aku?!!erm ade jgaklah yang dah..ke xde ek?haha! ape yang penting jage kesihatan n jage diri memasing..lebih2 lagi yang namanya WANITA..aduii aku sendiri x tau nk type ape lg ni..ok arini aku bepuasa..jgn tanya puasa ape! korang teke sendiri..hehe..so tahap kemengantukan(uihh!) tu memang da tahap ke 150 dah! wat keje je nak terlentok..da la keje pun x byk sgt..dok ngadap bace blog orang je..kang boss lalu,pandai2 aku teka RFID..hahaha! partner lak cuti..kwn sebelah lak EL(emergency leave)..so sorang2 la aku kat partition ni..huhu..sodihh!!

erm ape ye nk berbuka arini..LAKSA!?? err aku da mkn smalam..smalam punya smalam pun da mkn..hehe..necxt! EH! sup ayam aku wat aritu ade lg dlm fridge! panaskan tu jelah kan..pastu masak tumis sayuq cket..jadilah tu..bersederhana(sebenarnye dwet da ciput!hehe)..utk yg pose gak arini,SELAMAT BERBUAKA PUASA nanti yerh! bukan skang..hehe..

ade x yang pakai VITAMIN E SOFTGEL COLLAGEN?alah aku pernah bgtau sebelum ni kat entry SINI aku da gune rasenye da 4 bulan kot? eh lupe2! aduii byk sgt lupe da ni! okeh! bagi diri aku sendiri,memang amat puas hati coz bende tu smooth je bile letak kt muka n wangi pastu bila sok pagi nye muka rase licin..alhamdulillah muka jadi smooth..n berkat menggunakan VCO jugak ni..jerawat tu still ade coz degil x mo pergi,tapi xdelah lama mana..lepas buh vco or vit.e collagen ni,terus kecut jerawat tu :)
oh yea! korang pun leh gak wat vco ni sebagai asas mekap tau! caranya :
 buh cket vco(softgel or pure) ke atas foundation kat tapak tangan,
                     pastu blend sampai sebati,pastu buh lah kat muka mcm pakai foundation biasa..
hasilnya korang mesti suka! itulah yang sy amalkan sekarang bile g keje ;) lepas solat zuhur pun tetap gak apply gak even maybe ade mata2 yg pandang pelik kot tengok apela-budak-ni-buat-(tapi lama cketla nak bersiap yeah! hehe)..so pada sesapa yang memang da ade vco tu,try apply ok!

okeh ni pic mase kat ofis..maaf klo x bape clear tp
memang pueh ati bile combine vco n foundation


oklah byk da bebel ni..gambaq nanti malam aku add coz ni kt opis n fb telah diblock time waktu keje,so gambaq xleh nk amek dr fb..tgu balik umah nti aku upload k! till then,take care guys!

ILAL LIQA'