Sunday, June 26, 2011

ADA ORANG TUH! DIE SUKE SGT! NAKTAU?! KENE BACE YERH! HEHEHE


asslamualaikum..entry kali ni disajikan ngan muke aku yg x tau malu nih dulu!hahaha! :p pengguna setia VCO okey!! I PROMOTE NI! hehe kalo sesape nk order,lehla pm KAT SINI yerh!hehe..

weekend aritu(sabtu) kua ngan hubby g tengok wayang cite X-MEN FIRST CLASS..punyela da lama cite ni kua kan..baru skang kami dpt nk tgk..yer arr..da hubby keje shift,aku lak opis hour..so pepaham jela cuti nye cane kan..susah nk samer dowh! huhu so kami kua tgk kt GSC TIMES SQUARE..punyela jauh nk tgk wayg..sedangkan kt ALAMANDA PUTRAJAYA tu lagila dekat..heh!aku saje je nk mendera hubbyku spy g jln jauh cket! hahaha! asik2 alamanda! bosan!!!! huhu..sampai parking je,terus amek gamba..


bukan ape,takot nti lupe mane park kete! hehe..jgn ckp aku je wat camni! aku tau korang pun mesti ade yg wat gak kan! ngaku je lerr!!! hahahaha! :p
kemain susah parking..sampai basement 4 tuh! huhu...okey after dat terus g tingkat errr..aku lupe da tgkt bape..ah! x penting..tp aku ada amek gamba ni..

ha! kt cni beli tiket wayang..kononnye nk tgk yg layar GODANG tu la! GODANG tu maknenye BESAR..hehetu dlm bahaso n9 yo!hehe..tp room kt tingkat 3..ampeh je!huhu..


korang da tengok lom?! BEST KAN2?! bagi aku mmg best walaupun x byk sgt action tp lehla kategori BEST!..mmg puas ati ;) hehehe

tapi kan adela org tu pada hari kejadian amatlah gembira hatinya(apala ayat aku nih!)..meh tgk gamba..gamba leh citer segalanya! hehehe..

GAMBA 1

'tengok2 dulu'


 GAMBA 2

'usha2 lagi..hehe'


GAMBA 3

'tadaa!!!!' (muka puas ati tu!) 

GAMBA 4

'hubby beli hp BARU!!!!' 

nahh! sepanjang aritu hati die suke aje! yelaa da dpt hp baru even bukan hp HTC tu yg die impikan..ikut bajetla derr! hehe..aku pun tumpang sekaki la leh godek2 hp die nanti..men fb wifi kt hp die ke nti..haha! gilo!
sebelum tgu wayang nk start,ktorang g la LOW YATT..sampai times square kul 1 lbh..show kul 6.40ptg..lame tu nk tgu! so jenjalan sambil tgk ragam org..hehe..last2 ragam kami je la yg hade pon! hehe

nk cikit yangg!!!


yeay!! dpt gak rase! slurpppp! hahahaha!!!

sedap woh kusi urut ni! SEHINGGIT-3MINIT..bolela dari xde kan! hehe..
erk! semacam je muke aku!

oklah itu jela nk cite pon..bukan best sgt pun cite aku kan2..thanx coz sudi bace..ni pun cepat2 type coz nk g amek hubby lek keje jap agi..bye alls!!!





Tuesday, June 14, 2011

KUNGFU PANDA 2 SYIOOKKKK!!!!!!

assalamualaikum..APA DI ATAS!! hehe sengal!! korang ok? sehat? baguslah ALHAMDULILLAH..syukur pada ALLAH kerna kurniakan kita kesihatan yg baik..oklah go to the main story yerh..



malam td aku,my hubby,kakak ipo,abg ipo serta anak2mereka dan adik ipo (punyela byk IPO!) g alamanda putrajaya semata2 nk tgk KUNGFU PANDA 2..hehe tp kan yg plg beshnyelah,tiket disponsor oleh ABG IPO KU!!! TQ TRIPLE TIMES SO MUCH TO ABG MIE!!! hehe..nie semua atas bodekan my hubby kot! :p actually,akak ipo n adik ipo ku dtg umah smlm siang(apola bhso aku ni!) nk pulangkan inner tudung.pastu dorang bgtau n g tgk KUNGFU PANDA 2..ape lg,my hubby nyebok kate 'NAK IKOTT!'..tp memain je die..kami mmg maleh nk kua mlm td..yo la,den kojo lae pagi ni..kang lek lmbt,mesti ngantuk gile nk g kojo..balek je dorang,dlm stgh jam camtu,akak ipo ku a.k.a ALONG bgtau suh sesiap g tgk sesame! waaaa!!! rezeki yg x disangka2 beb!!

kami gerak dlm kul 8.20 camtu..gerak g umah along dulu,pastuh gerak sekali 2 kete..yg aku erannye,kate start show kul 08.50mlm tp lehlah gerak lmbt..abg ipo ku ngan slambernye bwk slow haje..heran tol kami..die rileks je..along bgtau die da duh bwk lelaju coz da lmbt..tp abg ipoku tetap slumber..huhuhu

dan kami sampai alamanda kul 09.00mlm n aku n hubby terus g tmpt amek tiket..tgk kt skrin,LORR! SHOW KUL 9.15MLM LAA!!! AMPEH JE ABG IPO KU NI!! PATOTLA RILEK JE DIE! lgpun die da book tiket..sepupu die manager GSC beb! hehe..so no hal la! ;p

dari start show sampaila habes,dok tergelak besar je! serius KLAKA TAHAP USUS TERCABUTTTT!!! mmg terbaeeeeeeeeeeekk lah! tp aku x bley blah org atas aku kaki xleh dok diam! dok tendang je kusi aku! naseb beklah aku ni sabar tahap cipan! kahkahkah!

-PO- SI PANDA YG GILA N KLAKO!

tengok aksi po yg gile lucu+sengal ni wat aku x kering gusilah! terangkat2 gakla bdn aku coz thn gelak! hehehe..sayang ko la po!!! oh ye! suara PO dipinjam oleh JACK BLACK..alah penah tgk movie school of rock x?mesti korang tau pelakon utama die..JACK BLACK lah! heh

-tigeress- si harimau berina yg tegas!!


ni plak TIGERESS..suara oleh ANGELINA JOLIE yg sesksi gile+bibir mantop+mungil tuh! hehe..serius beb! wa x sangka ni sore die coz mcm lain je! tp tigeress mmg bestlah! kuat siot die!!!!kire die lead lah dlm group dorang nih..

-monkey-the sengalsss!!!

meet the MONKEY!!! hehe die pun klako gak! lagi2 time PO marah die nape x aware musuh dtg..haha!!! die lupe nk wat bunyik tu..sengalsss!!!! n aku pun x sangka ni sore JACKIE CHAN..heh

-snake-yg suke menyusup!!!


n the SNAKE..die ni plg baik kot dlm cite ni x de kot sengal2..hehe..LUCY LIU pun aku x sangke ni sore die (ah! byk na ko x sangke!!!)..

aduilaaa aku x pat cr sape punye sore utk CRICKET ngan STORK tu..huhu..pued den cr dlm google's images tp xde..ke aku x cari btul2?! entahlah..huhu

so as the conclusion..u guys must watch this movie coz it is AWESOME+CRAZINESS+HILLARIOUS+BESTNESS!! hahaha!!!! x rugi woh!!!!!!!!!!!!!!!!

till meet again,
LIVE UR LIFE! ;))

Sunday, June 12, 2011

TAHNIAH PADA AIN DAN AZWAR

hye..semalam a.k.a 11 JUN 2011 adalah tarikh perkahwinan kawan aku, NUR AIN n AZWAR..actually adik sebenarnye..die jauh lg muda dr aku..baya adik aku yg 2nd..dorang nye reception kt dewan yg aku sendri sanding dlu..heh..kocik na dunia ni kan? hehe..and FYI wedding photographer dorang pun adalah wedding photographer aku jugak..perkenalkan AIZUL MARCELLO..hehe sekali lg den nk koba,kocik na dunia ni kan..pasni nk promote abg kite ni kt kawan2 yg len lak..murah rezki die..Alhamdulillah :)

okeh,ain nikah jumaat malam sabtu..n selepas isya'..n aku n sorang lg bestie,kaksikin pun ade time tu..n kami dr sampai je umah die hinggalah die turun nk nikah,dok melepak jela kt bilik pengantin..haha! syok woh dok dlm hekon hajeh! kt bawah xde hekon..ramai org la tuh! hehe

pengantin dok sebok bergambar,kami pun sebok gak..hehe



'kualiti gamba x memuaskan..huhu' sebelum bergelar Puan Ain..hehe


gambar mase nikah x sempat lak nk amek coz kami dok kt tangga je..huhu..tempat penuh wooo! so dpt tgk jelah..actually ain n azwar kawan aku mase keje kt KLAS n AIRASIA..dua2 pengantin aku kenal n rapat..mane taknye selalu na karao kt cempaka tuh..hehe..ape2pon,TAHNIAH PUAN AIN DAN ENCIK AZWAR..SEMOA KEKAL BAHGIA SELAMANYA N DILIMPAHI RAHMAT SELALU N BWAT ANAK RAMAI2!!   haha! ayat last x bley blah :p


huwaaaa!!! aku mcm pregnant lor pulok! tu effect kain bahagian bwh yg tersgtla kembang nyer!
me n encik hubby wiz the bride!


last but not least,gambo bersama gambargrapher terHOT mase kini..boleh digoreng yerh! wakaka!!!

hencik gambargrapher tetap slim melim mcm 6bln yg dulu yerh! kami lak yg makin naik! huhu
tunggula nko kawen nti aizul!! haha! (kami tunggu kad anda! hehe)

so happy dpt jumpe lg AIZUL MARCELLO n adiknye,aloy (aloy pun ade mase wedding aku ritu) n kawan dorang sorang lg..huhu xtau namenye! i'm sorry!!!!

till then,
SELAMAT SEGALANYA AIN N AZWAR!
(aku tuntut nk karao kt umah korang nih!)




Wednesday, June 8, 2011

REVIEW BLOG

asslamualaikum..hye..perangai yg lama da kembali lg yerh! apa tu ek?! pe lg klo bukan 'MALAS+NAK+UPDATE+HAPE2+KT+BLOG+AKU+NI'...huhu! agak kesian ngan blog ni,da berhabuk kot(kalola nampak kan)..wokeylah harini just nk review cket BLOG2 yg aku slalu sgt2 terjah..dlm erti kata,slalu tengok n lawat :)

1) MARIA ELENA
    - Blog ni aku slalu sgt terjah..nk tau nape? suke bace semua yg die type..n die ni aku rase better typing BI
      dari BM kot..hehe..sebab mcm janggal je bile bace BM die..die ni pon salah satu fashionista..suke gak
      gaya die ber fashion n shawl2 die..btw,dengan bace blog die aku rase english aku leh improve KOT!
      hehe! (aku x pandai sgt speaking,tp klo tulis BOLEHLAH..)

2) AIZUL MARCELLO
    - He was my wedding photographer! suke sgt2 tgk gamba2 yg penah die captured! dats y aku hired die..
       korang2 yg plan nk kawen nti n still cari photographer..cer tanye die..puas ati beb! ;)

3) IRINE NADIA MARCELLO
    - Dia ni adik pada aizul tu..budaknye cantik..mcm blog die gaklah..sweeeeet haje! hehe..ade mase korang
       lah lawat blog die..tp rasenye ramai da tau pasal die nie..glamer gaklah..siap masuk dlm majalah DARA
       lagi ;)

4) CPM HONEY NURHALIZA
    - Ha yg ni kakak pada aizul n irine..kire adik beradik nie mmg aktif berbloglah! kak hani merupakan
       distributor VCO aku..die pun pandai tau makeup2 nie! tgk jelah makeup die..cantikkkkk!!!! die ade
       wat kelas utk makeup ni tau! if interested,bgtau die :)

5) CIK EPAL
    - Dia nie aku slalu jenguk coz slalu sgt cite pasal mkn! n slalu wat aku terliur meleleh(acah je!) bile bace n
       tgk pix mknan tu..huhu..die ni kawan pada MARIA ELENA tu..kire fashionista gaklah depa ni..heh..

hermm..tu jelah kot..actually,byk lg blog yg aku slalu jenguk tp aku da rase kebas nk tekan kekunci keyboard(wah! ayat!) ni ha! huhu..punyela sejuk opis aku..ha! jgn igt aku mengelat wat keje yer..keje aku da siap tau! so aku bolehla wat keje x berpekdah yg lain..hehe..

oh ye! if korang ade blog yg rasenye interesting,suggestla kt aku yer..nti aku jengah..suke sgt bace blog!

oklah..sampai cni je..mata ngantuk plak..hujan kt luar tu..hohoho! arap2 biala sampai pagi sok..dpt tdo ngan aman n tenteram..(umah aku panas! huhu)


bye guys!
;)