Wednesday, December 28, 2011

TAKYAHLAH WORDLESS WORDLESS BAGAI..HEHE


ASSALAMUALAIKUM

okeh entry ni xdelah WORDLESS punn..semua org nk wat WORDLESS WEDNESDAY..aku wat WORDMORE ni! hahaha! erm setelah sekian lama barula nk upload kt blog..malas nk type dah aku ni! ish ish ish :(

11 DEC 2011 adalah tarikh ulangtahun PERKAHWINAN aku yang PERTAMA :) so sila lah ucap tahniah kt aku ek..hehe..so sebagai rewards(ceh rewards tu!) aku n encik husband membuangkan diri kami ke PERAK DARUL RIDZUAN..NEGERI INDAH PERMAI..hehe..ni tempat lahir aku yerh..kami g BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT..kenapa ke sana? sebab husband nak g n aku lak x pernah g lagi(haha! bukan sama ke maksudnye?! ;p) saje jenjalan jauh cket..da lama x jenjalan..kami gerak kul 1.30pagi kaww! semua org tgh tido kot time tu..husband nk gerak gak so aku ikot jerlah..yerlah da die yg drivw,aku membuta je! hahaha!

meh layan gamo aje!

 hehe muka baru bangun tito! da byk kali terbangun tp x sampai2 gak..hehe
yeeayy!! AKHIRNYE SAMPAI JUA!! 


bahan bukti kami da sampai ke sini..heh 

very de sempoi lobi die..memang! 

macam2 aktiviti ade beb! pilih je :) 

inilah SUITE kami hehehe..1 lagi katil tu bukan utk tido ye tp jadi alas tmpt duduk kt bawah..cer cari mane aku! haha! (beg guess hantaran aritu pun nk interprem ;p)


 suke tengok susunan selipar ni hehe

 ni lah dia budak yg dah tembam! huwaaaa!!!!

 WELCOME TO BUKIT MERAH LAKETOWN! model x berbayar ;p


 sempat lagi die posing sambil tgn mengayuh..

 nmpk view kt balakng tu? kat bawah tu rusa tp x bape nk nmpk sebab tgh panas terik kamera x bape bagus nk captured..

 umah atas air..

 dok menung ape lah tu

 nampak awek katanya..erkkk!!!

 cinta aku dan si apek jawa ;p

 kalau gi bukit merah,pastikan korang makan kat kedai ni coz GILE MURAH SIOTT!!!! 

 basuh tangan kt pili ni..heh



 ape ayang wat tu?!

 oh sweet hubby!

hehehehehe I LOVE YOU SO MUCH TOO!!!

adeh! memang byk lagi gamba tp malasnye la aku nk upload..huhu..ckup jelah kan..nk gambarkan mrmang best kt bukit merah ni..by the way,kami x pun mandi manda kat ctu..juz round2 je..pelik kan?haha! memang kami pelik ;p

ok ni utk my hubby..da upload kt fb pun :)

peace! ;)

ILAL LIQA'

Thursday, December 8, 2011

untukku..untukmu..untuk kita



kadang..kita terleka dengan alam yang indah ini
kadang..kita terlupa akan tanggungjawab sebenar ..
kadang..kita alpa jodoh dan maut tu ketentuan-Nya

namun..aku rasa bersyukur kerana masih sempat lagi bernafas hingga hari ini
dapat melihat wajahmu walaupun ada kalanya kita jarang bersua
terima kasih Tuhan kerna satukan aku dengan dia
satu-satunya insan yang telah menggetarkan jantungku tika waktu dulu

kita sama-sama harungi hidup ini
 hingga kini..saat ini masih takku lupa lafazmu yang dulu
terima kasih sayang atas segalanya
atas segala kesabaran yang ditunjukkan

cuma..
kita masih mengharapkan sesuatu itu berlaku
hanya usaha diringi doa yang mampu dilakukan
AMIN YA RABBAL ALAMIN

ilal liqa'

Sunday, December 4, 2011

PENTING!! :CARA MENGENALI PERNIAGAAN YANG MENGGUNAKAN PELARIS



Cara mudahnya nak tahu kedai itu ada pelaris (Khadam jin), baca Ayat Qursi 3kali di luar dari kedai. Sebaiknya semasa dalam kereta. Kemudian buka tingkap dan tiup 7x ke arah kedai. Tak perlulah tiup macam bomoh pooh kiri pooh kanan.he..he.. Tiup perlahan-lahan sampai habis nafas(mcm ustaz Ismail Kamus ajar)

Sekiranya ada pelaris di kedai tersebut, “khadam” tu akan marah dan kita akan rasa seperti satu angin menerpa ke muka kita. Kalau dah macam tu, eloklah kita jangan makan dikedai tersebut.

Beberapa cara di bawah bolehlah diamalkan untuk mengelak sihir :-

1) Al-Fatihah.

2) Membaca tiga surah terakhir atau 3 Qul setiap hari.

Ia berdasarkan hadith :

قال لي رسول الله صلى الله عليه وسلم : إقراء قل هو الله أحد , والمعوذتين , حين تمسي و حين تصبح , ثلاث مرات تكفيك من كل شيء ( رواه أبو داود والترمذي )

Ertinya : Baginda S.A.W telah berkata kepadaku : “Bacalah Qul Huwa Allahu Ahad” (al-ikhlas) dan (surah an-Nas) dan (surah al-falaq) sebanyak 3 kali ketika pagi dan petang, ia mampu mencukupkan kamu dari segala sesuatu.( At-Tirmidzi, Bab Doa yang disebut Ketika Ingin Tidur, no 3570 ; Sunan Abu Daud, Bab Apa Yang Dibaca Ketika Subuh, no 5072 ( Nuzhatul Muttaqin, no 1457 , 2/229 ) At-Tirmidzi : Hasan Sohih, An-Nawawi : Sohih.


p/s:sekarang ni ramai yang dah belakangkan ALLAH..semua bende nak cepat dan senang tanpa usaha yang betol..DUNIA AKHIR ZAMAN kan..astaghfirullah

sumber dari : LAMAN QASEH



ILAL LIQA'