Tuesday, March 16, 2010

no title..hehe

salam semua..jam menunjukkan lg 2 minit ke 12tgh mlm..tp mataku belum lg ade tanda2 nk tdo..huhu..nie mesti sebab minum nescafe siang td..haha! da la sok nk kje,,tp xpe,keje ptg,so ader mase lg..hehe..ahli isi umah nie semua da nek atas tdo..tinggal la aku sorang je kt bwh..xtau nk watpe..bukak FB da, tgk website org len pon da, check email n balas email pkn da..so aku ttmbah kan jerlah isi blog aku ni..sebelom nti akan diringgalkan lg berminggu2 lamernye (kotlah! hehe)..

wat mase nie angah n husband die dok cni lg untill furher notice kot..even agak janggal bg aku (yerlah 1st time dpt adik ipar kan! hehe)..tp bagus gak dorang ader..lehla aku online tiap2 ari!.hehe! internet kt umah aku da potong sebab slow sgt n x slalu gune pon..bukan ade laptop pon umah ni..almaklumlah manelaa aku mampu nk pakai laptop! hehe..


erm nk dekat 2 minggu aku x jumpe tunang aku (huhu!)..n wat mase nie aku tgh kecik ati ngan die pon..suke sgt nyakitkan atiku ni (cewah ayat! hehe)..em xyahla aku bgtau sebab ape,nti semua org tau lak..hehe..yg leh aku bgtau,aku mmg tgh bengang ngan die..huhu..xrase pon nk berckp ngan die..sorrylah dear, u call,mmg i takkan angkat..huhu..tp sms die aku bace n reply..TU LA,WAT ORG SAKIT ATI LG..PADAN LA MUKA!..


erm sepatotnya awal bulan depan,aku g bandung ngan member2 aku,tp terpaksa dibatalkan(aku je yg cancel,yg lain g..huhu)..atas sebab2 yg x dpt di elakkan sgt..sian dorg,da plan mcm2,aku lak wat hal x dpt join..lain kali la beb!..g phuket nti ke..hehe..or denpasar kan?..haha tu semua kene tunggu aku lepas kawenla!..sebelom kawen, no way!..mmg x dpt nk g..bajet lari beb!..hehehe..


erm oklah,takat nie je aku nk bebel memalam buta nie..nk iron uniform n gosok gigi..mau titon la!..sula malam maa!! hehe..nite everybody..hve a nice dream.. :)

Tuesday, March 9, 2010

a trip to kuching,sarawak

hello! hello semua..rindu nk type kat cni..heh..setelah sekian lama menyepi..(last entry psl kawen adik!)..huhu internet da potong sebab line die slow GILAK!! naik darah aku dibuatnye! huh!..
nie pun pakai broadband n laptop adik aku..naseb bek la die lek tdo cni kejap..laki die ader seminar kt otel empress nie..erm pape jerlah kan..

26jan10 aritu kami anak beranak n sedara2 belah ibu g kuching..adik aku sanding kt sane plak..oh ye! adik ipar aku ni org sarawak..at last, g jgak la aku ke sarawak..tp plg BEST nyer laa..mase kapal torobang nie kt atas,tetibe je kt lua jd gelap n kapal bergoyang2..tu tade hal lah sebab kapal airasia kan kocik..mmgla akan arse gegar..tp tetibe je kapal tu jatuh! mak datuk! nk gugur jantung aku ni ha! (da la dok sorang2 kt seat depan..family n sedara2 aku semua kt seat lain..blakang lak tuh! huhu).
2 kali tau! mmg rase nk nangih pon aderla..crew pon muka da petak semacam je! hehe..
bile da ok,captain wat announce.bad weather in KUL (KUALA LUMPUR)..tue sebabla jd mcmtue..
patotlaaa...hehe..

sampai epot je,kami dijemput oleh pengantin (adik aku n husband die le! heh) n sedara2 belah sane..teros g mkn mlm..kitorang order mee jawa,mee kolok..nak rase mknan sane la kan..bely tahanlaa..tp sepupu aku,suza tambah 2 kali beb! takpenah2 aku tgk die mkn sebyk tuh! hehe..
2nd day (sabtu) dorang bwk kami g PASAR SERIKIN yg mengambil mase dlm 1jam g sane..sempat la aku tdo kejap dlm kete..sampai sane dlm kul 12.30tgh ari! bygkan matahari tgh terpacak atas kepala,kitorang dok jalan ctu..punyerla panas YA RABBI! mmg x hingat! aku jalan pon xsampai separuh da surrender beb! berpeloh bagai la! ibu aku suh patah lek..tp tmpt die mmg best..MCM2 ADA! hehe..

org sarawak mmg bestlah! sedara2 adik ipar aku nie bwk kami jenjalan tp merungut pon..TABIK SPRING SANA MEREKA!..eh lupe plak..kt sane kami dok kt homestay..bleylaa sebab kami pon ramai..dlm 21 org yg g sane..


AFW membawa kami ke kuching n berikan 'pengalaman'
yg x dpt dilupakan..huhu




cousins aku sebok beli key-chain(hai budak2la katakan..heh!)


pasar serikin..

4 beradik..hehe!

nih la homestay kami..comel je dr lua ni ha..