Monday, March 18, 2013


ASSALAMUALAIKUM

Subhanallah! itu yg mampu aku ucapkan bila kandungan ni da masuk 7 blln..cepatnye masa berlalu..rase baru je semalam dpt tau preggy ;) ALLAH tu maha berkuasa,tanpa kita sedari masa berlalu begitu pantas..dan tinggal 2 bln je lg baby ni nak tengok dunia..Insyaallah sayang,mummy tunggu waktu itu :)

Semenjak da baik dari alahan ni,macam2 tekak rase nk makan..hehe..Alhamdulillah takdelah mintak bende2 pelik2..itupun minta dijauhkan,nti kesian kat mr.hubby nak g cari plak..memang 'sakit' alahan ni..sampai nangis2 la jugak sebab tak tahan huhu..tapi sebab pikirkan ade manusia lain dlm perut ni,gagahkan jugaklah walaupun memang tak larat..tiap2 pagi bangun,rase badan lemah ya amat! pergi keje pun asyik membuta je..muntah tu jgn cakaplah..memag setiap masa kot! huhu..tapi TERIMA KASIH ALLAH kerana bagi pengalaman ni..tak semua dapat rase..ada yang tak ade langsung alahan kan? 

MAAFLAH sebab diri ni memang tak suka sgt bergamba skang..taktaulah nape..pembawakan budak kot..heh..tak banyak pun gamba mase preggy ni..kalo boleh,memang elak dr camera..cuma kalo ade event tertentu baru lah rase nk join sekaki ;p maybe sebab rupa da makin tak semenggah kot! haha! MAYBE KOT! paling best,obimin yg doc bagi pun ikut sesuka hati je bila nak makan..ntahla,takot sgt mkn ubat skang ni..sebelum ni ok je..vco pun da lama tertinggal..huhu..

cuma skang ni yg risau sgt uri masih lagi kat bawah huhu! baby aktif tp uri takmo naik atas..napela ek! kalo tak,kene ceaser..aduhaii tak molah! :(  klo diizinkan ALLAH,nak bersalin normal,tp kalo masuk 32minggu,uri masih kt bawah mesti kene ceaser gak..aduhai! pening lak bila pikir ni..

barang2 baby Insyaallah beli ujung bulan mac ni..THANX a lot to kakak ipar sebab bagi pinjam sat baby stroller dia..dia ade 3 kalo  tak silaplah..so dia bg kita pinjam 1 hehe..takyah da pikir nak beli dah..ibu pulak nak sponsor car seat,syukur Alhamdulillah..dua benda ni arge pun bukan sikit2 kan? nasib ade nk kasi pinjam n sponsor ek..syukran Ya Allah! tinggal brg2 baby mcm baju,botol susu n lain2 nti akan kami gerak gempur..heh

paling penting thanx to MR.HUBBY sebab sanggup tahan ngan kerenah isteri dia ni..hehe..layankan aje ape yg dia nak..sampai tak terurus da umah ni ha..dia jugak yg setelkan keje2 umah..i'm so happy to have you as my husband ^_^

and for the last, gamba bersama siblings husband masa kenduri tunang adik ipar..hehehe PEACE! sungguh tembam yg depan sekali tu..heh



#current situation,hubby demam skang ni..masuk 3 hari dah..kesian dia..huhu..get well soon hubby!! ;(


No comments:

Post a Comment